DDNet Acasa DDNet
DDNet Despre noi DDNet
DDNet Solutii DDNet
DDNet Labs DDNet
DDNet Parteneri DDNet
DDNet Cariere DDNet
DDNet Contact DDNet

Digital Distribution Network

romanaenglish
 
Solutii / Server administration and management
Utilizator:   Parola:

Administrarea si controlul serverelor

Avand o experienta cumulata de peste 10 ani in administrarea serverelor si a echipamentelor pentru diversi provideri de Internet din Romania, USA, Europa si Asia, echipa DDNet a realizat o gama variata de utilitare pentru a facilita administrarea, monitorizarea si controlul serverelor si echipamentelor specifice unui Internet provider.

Pornind de la instalari optimizate ale sistemelor de operare, pana la creearea unor sisteme redundante de acces la Internet, echipa DDNet va propune o solutie de management centralizat, la standarde occidentale.
Folosind capacitatile echipamentelor hardware, graficele generate folosind interogarile SNMP permit analizarea capacitatii retelei in diferite zone, putand avea sub control atat punctele critice ale retelei cat si posibilele planuri de dezvoltare.

Avand o evidenta foarte clara asupra traficului clientilor, se pot elabora planuri de optimizare a retelelor, de dezvoltare a capacitatii retelei, chiar de extindere a retelei in anumite zone, pastrand in acelasi timp atentia asupra nevoilor de comunicare ale clientilor.

Accesul la grafice foarte detaliate ne permite implementarea unor solutii avansate de trafic shaping, QoS si administrarea bandwidthului folosind aplicatii proprii. De-a lungul timpului echipa DDNet a elaborat solutii de optimizare si de reducere a consumul de bandwidth folosind algoritmi proprii si solutitii customizate bazate pe servere de proxy transparente si acceleratoare web
Echipa DDNet monitorizeaza in permanenta situatia serverelor, atat parametrii la care acestea functioneaza cat si uptime-ul si starea serviciilor care ruleaza pe aceste servere in orice moment, avand activate protocoale de instiintare (alerte e-mail, sms) in cazul in care apar probleme.

Pentru asigurarea unui backup garantat 99.99%, DDNet a implementat o serie de aplicatii software automatizate, cat si solutii hardware dedicate, oferind conectivitate redundanta si acces la serverele critice in orice moment. De asemenea, pentru situatiile de avarie a fost creat un un sistem bine pus la punct folosind solutii redundante de acess si control.

DDNet a dezvoltat in ultimii ani cateva solutii proprii respectand cele mai noi standarde in securitatea datelor si controlul accesului pentru servere web, mail si baze de date.
Analiza traficului reprezinta un factor cheie in determinarea politicilor de administrare si eficientizarea latimii de banda, permitand implementarea unor solutii personalizate fiecarei retele in parte.
Folosindu-se de solutiile open-source, DDNet a reusit sa dezvolte o suita de aplicatii customizabile, pentru preluarea si analiza traficului, oferind informatii relevante despre traficul generat de siteurile web gazduite. Avand acces la aceste informatii, beneficiarul solutiei noastre isi poate eficientiza strategiile de marketing, poate dezvolta continutul existent, sau poate incepe campanii de marketing orientate pe client.

Printre cele mai importante statistici oferite de solutia noastra se numara:
- hit count (numarul de accesari ale unei pagini)
- vizite (numarul de vizitatori unici intr-un interval de timp)
- referers (paginile din care vin clientii nostri)
- tari (statistici despre zonele geografice din care provin vizitatorii site-ului)
- trafic (cantitatea totala de informatie transmisa)

Toate aceste informatii sunt procesate si prezentate diverselor departamente intr-un format grafic agreabil, cat si sub forma de spread-sheets, folosind atat sectorului managerial cat si celui financiar. Toate statisticile pot fi alcatuite in functie de mai multi factori ( ore, zile, luni, etc).

Inapoi la pagina anterioara
Solutions